Bröd med solrosfrön – rivet äpple och havregryn

Solros½ liter   Vatten
½ dl      Olja
3 msk   Honung
1 tsk     Salt
50 g     Jäst
1 näve  Solrosfrön
2 st      Äpplen, rivna
2 dl      Havregryn
1½ lt    Rågsikt
1½ lt    Vetemjöl special

Gör så här:

  1. Blanda degen. Tag så mycket rågsikt och vetemjöl att degen blir lagom fast.
  2. Låt jäsa ca 35 minuter
  3. Tag upp på bordet. Forma till en limpa och skär den i lagom bitar.
  4. Jäs ca 30 min. på plåt
  5. Grädda i 225º, ca 10 minuter

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: