Ritas lövbiff

1 kg lövbiff räcker till ca 10 portioner
lovbiff
4 port.
350 g lövbiff, strimlas
2 msk soja
1 msk kalvfond
1 pressad vitlöksklyfta

Marinad som hälls över lövbiffen
och som får dra några timmar.

1 purjo, strimlas
1 röd paprika, strimlas
100 g champinjoner i mindre delar

Fräs i smör och olja.
Blanda allt i en form.

TIPS! Jag brukar fräsa på lövbiffen efter marineringen men så är inte originalreceptet!

Sås:
1 msk vetemjöl + ½dl vatten
2½ dl grädde
140 g mögelost
1 tsk timjan
1 krm malen svartpeppar

Vispa ihop vetemjöl och vatten. Koka upp grädden och tillsätt redningen. Tillsätt smulad mögelost och koka tills osten smälter.
Häll såsen över lövbiffen och grädda i 200-225 grader ca. 20 min.
Servera med tagliatelle blandad, vanlig och spenat, gärna färsk.

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: