Lasagne med aubergine

Lasagne_1För 4-5 personer
1 stor el 2 små aubergine
9 lasagneplattor
250 g färsk mozzarella
1 kruka färsk basilika
1 tsk oregano, torkad
1-2 st gul lök
1-2 vitlöksklyftor
600 g krossad tomat
1 dl chilisauce
Salt
Grovmalen svartpeppar
1 msk farinsocker
Rapsolja till stekning
2 dl gräddmjölk
Riven parmesan eller västerbottenost

Skiva auberginen i centimeter tjocka skivor, salta rikligt på snitt ytan och låt dra i 30 minuter.
Under tiden gör du tomatsås.
Hacka löken och vitlöken, fräs den mjuk i 2-3 msk olivolja. Häll på krossade tomater. Koka upp.
Krydda med salt, svartpeppar och farin socker. Koka i ca 15 minuter på svag värme. Ha i 15-20 blad basilika som du hackat grovt, rör om och ställ åt sidan.
Torka av saltet på auberginen med hushållspapper och för baka i ugnen på bakplåtspapper i 15 minuter i 175 grader.
Tomatsås i botten, lasagneplattor, tomatsås, aubergine, skivad mozzarella, basilika blad, lasagneplattor, tomatsås, aubergine, mozzarella och basilika blad.
Avsluta med lasagneplattor, tomatsås.
Innan gräddning häll försiktigt ner gräddmjölken runt kanterna. Riv över parmesan eller annan ost.
Täck med aluminium folie och ställ in i ugnen på 180 grader, i 30 min. Ta sedan bort folien och höj temperaturen till 225 grader och grädda i 15 minuter.

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: