Gratinerad lövbiff med gorgonzola

GorgonzolaIngredienser:
500 gram lövbiff i tunna skivor
Smör till stekning
Salt & peppar

4-5 stora tomater
Salt & peppar
1 hackad solo vitlök
150 gram Gorgonzola, Roquefort el. St Agur
2½ dl grädde
1 msk kalvfond

Gör så här :
Stek lövbiffen hastigt på hög värme i stekpanna, ca 20-30 sek på varje sida, salta & peppra. Steker du dem för länge blir dom lätt sega. Lägg upp på ett fat vartefter. Smörj en ugnsfast form och skiva tomaterna, lägg i botten. Salta & peppra, hacka vitlöken och strö över. Vispa ur stekpannan du stekt lövbiffen i med kalvfond och grädde och slå över tomaterna. Lägg lövbiffen ovanpå, smula över osten och gör ett lager till med lövbiff och gorgonzola. Gratinera i 200 grader ca 15-20 min.

Råstekta potatisskivor med lime och ingefära :

8-10 medelstora potatisar
2 salladslök
4 msk hackad ingefära
2 lime
Olja
Flingsalt
Svartpeppar
Örtkrydda

Gör så här :
Skala och skär potatisen och salladslök i ca 0,5 cm tjocka skivor. Vänd ner allt i en ugnsfast form, inte för liten utan ganska rymlig så potatisskivorna inte ligger för mycket på varann. Hacka ingefära och strö över. Pressa över lime och lägg i klyftorna också. Ringla över olivolja. Krydda med flingsalt, peppar och torkade örter. Vänd runt allting noga. Stek i ugn 175 grader ca 1 timme. Skaka om formen då och då.

Recept!

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: