Crêpes med räkfyllning

crepes2-3 personer, 12 st
Smeten:

2 st ägg
6 dl mjölk
3 dl vetemjöl
½ tsk salt
50 g smör

Fyllning:
500 g skalade räkor
1  knippe dill
2 msk smör
3 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
4 dl Västerbottensost
Salt & peppar

Gör så här:
Blanda mjöl och salt i en skål.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
Häll sedan resten av mjölken.
Vispa sist i äggen.
Stek tunna crêpes i smör i en medelstor stekpanna.

Fyllningen:
Smält smöret i en kastrull.
Rör ner mjölet.
Häll på mjölk och grädde och koka upp under vispning.
Koka tills stuvningen tjocknat.
Vispa ner hackad dill och räkor.

Lägg en klick stuvning på varje crêpe och rulla ihop.
Lägg dem i en ugnsfast form och strö över osten.
Gratinera crêpsen i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: