Fylld lövbiff med ädelost

Dessa är riktigt snabblagade men riktigt saftiga och fina ändå. lovbiff2
Låt dom bara inte gå i ugnen längre än 10-12 min så har du världens godaste lövbiff,
fylld med krämig ädelost…

Det här behöver du :

4 port.
6 skivor lövbiff ( ca 0,4-0,5 cm)
1 förp. kvibille ädelost
Salt & peppar

Såsen :
1 burk creme fraiche
½-1 dl vatten
1 pressad vitlök
Soya
Salt & peppar

GÖR SÅ HÄR :  Skär upp osten i skivor och fyll varje lövbiff och rulla ihop.
Stek på hög värme i stekpanna så de får fin färg. Lägg i ugnsfast form.
Vispa ur pannan med creme fraiche, späd med lite vatten.
Pressa i en vitlöksklyfta, tillsätt soya och smaka av såsen med salt och peppar.
Slå såsen över över de fyllda lövbiffarna. Smula över osten som är kvar.
Efterstek i ugnen på 200 grader ca 10-12 min.

Råstekta potatisskivor :

8-10 medelstora potatisar
2 salladslök
Olja
Flingsalt
Svartpeppar
Örtkrydda

Gör så här :
Skala och skär potatisen och salladslök i ca 0,5 cm tjocka skivor.
Vänd ner allt i en ugnsfast form, inte för liten utan ganska rymlig så potatisskivorna inte ligger för mycket på varann.
Ringla över olivolja. Krydda med flingsalt, peppar och torkade örter. Vänd runt allting noga.
Stek i ugn 175 grader ca 1 timme. Skaka om formen då och då.

Receptet med lite ändringar kommer från Kryddburken

Taggat:, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: