Panerad schnitzel med ost och skinka, hasselbackspotatis

image

4 personer:
8 skinkschnitzlar
8 skivor ost
8 bitar rökt skinka
salt & peppar
Panering:
2–3 msk vetemjöl
1 ägg, lätt vispat
3/4 dl ströbröd
smör

Lägg ut skinkschnitzlarna på en skärbräda och banka ut dem med en kötthammare eller en brödkavel. Lägg två skivor ost och en skinkbit på hälften av dem och lägg den andra skinkschnitzeln över.
Salta & peppra. Hetta upp en stekpanna med smör, vänd bägge sidor i vetemjölet, uppvispade ägget, och sedan i ströbrödet och lägg ner i stekpannan. Stek varje sida på medellåg värme för att det inte ska brännas.

Hasselbackspotatis

Ingredienser:
potatis
smör
vitlök
salt
ströbröd

Gör så här: Skala potatisen. Skär den i skivor, men inte helt igenom. Ställ potatisarna med den skurna sidan upp i en ugnssäker form eller plåt. Smält smör i en liten kastrull. Pressa i vitlök och salt. Pensla potatisen med smöret och ställ in dem i ugnen på 200 grader. Det tar ca 30 minuter. Pensla då och då med smöret under bakningen på potatisen.
Stör på ströbröd. Baka i ytterligare ca 15 minuter, tills potatisen är färdig och har fått lite lätt färg.

Servera med bearnaisesås och grönsaker.

eller en kall sås

Krämig fetaostsås

5 dl creme fraîche
200 gram fetaost
2 vitlöksklyftor
1/2 finhackad rödlök
1 gnutta flytande honung
salt
vitp.
och lite örtkrydda

Gör så här:

Mät upp creme fraiche i en skål, pressa ner vitlöken och rör ner honungen.
Smula ner fetaosten, och rör till en jämn krämig sås.
Smaka av med salt, peppar och lite örtsalt.

Låt stå kallt i några timmar innan servering.

Jennys matblogg

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: