Grekisk grönsaksrätt med kyckling

imageBriam med kyckling
(4 pers)
3 stora potatisar
1 sötpotatis
1 gul eller röd lök
1 zucchini, skuren i tjocka halvmånar
ev. 1 aubergine
1 gul/röd paprika delade i stora bitar
4 stora tomater i stora bitar
3-4 skivade vitlöksklyftor
½ dl rapsolja
salt & svartpeppar
ca 2 tsk. timjan och oregano
4 kycklingfiléer, tvådelad

Marinad
2 msk olivolja
½ citron – juice
2 tsk oregano
2 tsk salt
½ tsk svartpeppar
chiliexplosion (Santa Maria)

Vi hade krämig fetaostsås till! Recept här Så goood!

Tillagning
Ugnen på 200 C°
Blanda ingredienserna till marinaden. Häll i dubbla plastpåsar. Lägg i kycklingen och låt ligga i kylskåpet en eller flera timmar. Vänd då och då.
Lägg zucchini, aubergine, lök, vitlök, paprika, och potatis i ett lager i en stor ugnsform. Ringla över olja och blanda grönsakerna så allt för olja på sig. Salta, peppra och ta på ganska mycket oregano och timjan. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 minuter
Bryn de marinerade kycklingfiléerna innan de läggs på grönsaksbädden så att de får fin färg.
Tillaga ytterligare i ca 20 minuter tills köttet är genomstekt.

Vegetariskt

1-2 burkar avrunna och spolade stora vita bönor som tillsätts de sista 20 min.

Receptet med en del ändringar hittade jag här!

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: