Fyllda lövbiffrullader med bacon, lök och fransk senap

Rulader_1Ingredienser 6 port
1 pkt lövbiff ca 7-8 skivor, ca (800 gr)
1 pkt bacon
1 msk dijonsenap
salt & sv.peppar
1-2 krm chiliexplosion
1/2 lök
tandpetare
smör till stekning

Lägg ut lövbiffarna, krydda och bred dijonsenap på varje biff. Lägg sedan på bacon och lite lök. Rulla ihop dem och fäst med tandpetare.
Bryn ruladerna i en stekpanna. Lägg ner dem i en kastrull.

Till bräseringen:
ca 5 dl vatten
2 msk oxfond
2 msk tomatpuré
lite soja för färgens skull
1 lagerblad
1 liten morot

Bräsera köttet i cirka 60 -80 minuter. Lyft upp rulladerna och lägg dem åt sidan. Koka ner vätskan. Sila skyn till såsen.

Sås:
ca 4 dl vätska från kokningen
2 dl grädde
ca 3 msk maizena, strö alt. 2,5 msk vetemjöl
1 msk svartvinbärsgelé
ev. salt & vitpeppar

Blanda alla ingredienser och låt koka upp. Tillsätt vetemjöl blandat med ½ dl vatten till toppredning, eller maizena strö (ljus eller brun)
Lägg tillbaka rulladerna i såsen.

Servera med kokt eller pressad potatis, kokta eller rostade rotfrukter, gelé.

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: