Smarrig fläskfilé

En mycket uppskattad bjudrätt.image
Till fyra pers. behöver du:
600 gr fläskfilé eller fläskytterfilé
1 purjolök
1 paket bacon
1 röd paprika
2-3 tsk curry

Sås:
100 gr paprika ost cantadou paprika/chili
2 dl  vatten + en köttbuljongtärning
3 dl grädde
Lite maizena för redning

Gör så här:
Putsa filen och skär den i centimetertjocka skivor.
Bryn den och krydda med salt och peppar.
Klipp bacon i mindre bitar och fräs, låt rinna av på hushållspapper.
Bryn curry och lägg i paprika och purjo, låt dem fräsa tills de blir lagom mjuka.
Lägg köttet i en ugnsform, strö över bacon och grönsakerna.

Gör i ordning såsen.

Låt osten smälta på lite svagare värme i grädden tillsammans med köttbuljong.
Red med lite maizena till lagom konsistens.
Slå såsen över kött och grönsaker.

cantadou

 

 

 

 

Ha formen i ugnen på 225 grader i 20 minuter.
Jag serverade med ris. Hasselbackspotatis eller klyftpotatis är också gott till.

Recept här!

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: