Köttfärssås med bönpasta

image6-7 portioner

1 kilo nötfärs
1 finhackad gul lök, stor
3 st pressade vitlöksklyftor
(2 grovt rivna morötter)
3/4 dl chilisås
3 msk tomatpure
800 g krossade tomater, Mutti
2 dl vatten
3 msk oxfond
ca. 1 tsk salt
2 krm. sv.peppar
1/2 dl grädde eller créme fraiche
1 tsk sambal oelek
1 msk. torkad oregano

Hetta upp en gryta eller panna med olja/smör, fräs hackad lök, och vitlök glansigt.
Bryn färsen och mät upp vatten, krossad tomat, fond, tomatpure, chilisås och låt detta sjuda upp. Låt puttra på svag värme gärna en bra stund under lock, tillsätt ev mer vätska om det kokar bort. Tillsätt grädde eller créme fraiche. Smaka till sist av med salt, peppar, sambal och oregano.

Zucchinispaghetti

Hyvla zucchinin med osthyvel.Slå ner i kokande lättsaltat vatten i ca fem sekunder.Häll av i durkslag.
eller som jag gjorde: fräste snabbt zucchinin i rikligt med smör.

Bönpasta, fettuccine också till detta.
(1 portion bönpasta ger ca 10 g kolhydrater/portion)

eller

Vitkålsspaghetti
Skär vitkålen i strimlor och stek i rikligt med smör. Salta och peppra och tillsätt 2 msk vatten, låt eftersteka i cirka 10 minuter. OBS! Vitkålen ska inte vara helt mjuk. Servera tillsammans med köttfärssåsen.

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: