Fiskgratäng med räkor

4 port
500-600 g torsk eller någon annan vit fisk
Smör/olja
½ gul lök
2 dl vitt vin
1-2 msk fiskfond på flaska
Vätska från fisken
3 msk maizena strö
2-3 dl grädde/vatten
citronpeppar
Dill
Salt & peppar
1 dl riven, lagrad ost
Räkor, färska/handskalade på burk eller frysta
(Används frysta måste vätskan kramas ur)

Smörj en ugnsäker form
Lägg fisken i formen krydda med citronpeppar, salt och peppar. Täck med folie.
Tillaga fisken ca 20-30’min i 150°C
Häll av vätskan, ska användas i såsen
Skala och hacka löken
Fräs löken i smör, utan att den tar färg
Tillsätt vinet och fiskfond/vätska från fisken och låt hälften av
vätskan koka bort.
Tillsätt grädden och strö över maizena, ljus
Låt koka upp under omrörning tills stuvningen tjocknar
Krydda med salt och peppar och tillsätt dillen, fryst eller färsk
Spritsa potatismoset runt kanterna och häll stuvningen över fisken. In i ugnen ca.10min på 225°C eller tills gratängen fått färg.
Lägg på räkorna direkt när du tar fomer ur ugnen, låt stå någon minut innan servering.

Recept här

Duchesse potatismos

4 portioner:
ca 1 kg potatis, mjölig
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk smör eller rapsolja
1 dl grädde
2 äggulor

Tillagning:
När potatisen är mjuk så vispar / rör du ihop allt till duschessepotatisen, smaka av med salt och peppar.

Blomkåls/Broccoliduchesse (LCHF)

färsk broccoli (300 g fryst broccoli)
färsk blomkål (300 g fryst blomkål)
50 g smör
1/2 dl grädde
1 dl parmesan, finriven
salt & vitpeppar

Koka blomkål och broccoli. Lägg i smör och grädde och mixa sedan allt med stavmixer eller krossa med potatistöt. Blanda i parmesan och mixa lite till. Lägg sedan blandningen i en sprits.

Recept här

Taggat:, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: