Fröknäcke

image1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½ dl hela Linfrön
1/2 dl Pumpakärnor
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl smält smör eller neutral olja
2½ dl kokande Vatten
½-1 tsk salt
Lite flingsalt att strö över

 

Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Koka upp vatten och smör. Häll vätskan över fröblandingen, rör om ordentligt.

Häll upp smeten på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med en slickepott. Strö över lite flingsalt.

Grädda på 150° i 45 minuter. Ta ut och skär genast i bitar. Låt torka. Vill man kan man låta dem torka i ugnen på 50 C nån timma eller två så blir de extra spröda, men jag brukar hoppa över det. Eftervärme läste jag om på en blogg mé!

Recept här

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: