Ceasarsallad

image4 port.
1 huvud romansallad
400-500 g kycklingfilé
1 pkt bacon
hyvlad parmesanost
en bukett sparris
10 cm gurka
Krutonger, köpta eller  skär formbröd i kuber och stek i rapsolja. Utelämnas vid LCHF

Caesardressing
1 ägg
2 -2,5 dl rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
3 sardeller eller 1-2 tsk sardellcréme på tub
1/2-1 msk dijonsenap
en pressad vitlöksklyfta
2 dl riven parmesanost
salt och peppar

Knäck ner ägget i en hög bunke, tillsätt sardeller, senap och vitlök. Låt ingredienserna bli rumsvarma. Häll sedan i rapsoljan. Kör ner en stavmixer och kör runt till såsen tjocknar. Häll upp i en skål och tillsätt parmesanosten, salt och peppar.

***

Kycklingfiléer brynes runt om i stekpanna och kör sedan färdigt ca 15 min i 175 C° kolla så de är genomstekta. Kryddning efter tycke och smak.  Låt vila i folie ca 15 min och skär sedan i skivor.

Skölj och skär romansallad i ganska stora bitar. Lägg på ett fat. Tillsätt förkokt sparris och gurka skuren i bitar.
Toppa med kycklingen, stekt bacon och parmesanost och ev. stekta brödkrutonger. Och till sist rejält med krämig ceasardressing.

Recept

Taggat:, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: