Italiensk kycklinggratäng

image6 portioner

800 gram kycklingfiléer
smör/olja
salt och peppar

Tomatsås:
1 burk tomatkross, gärna Mutti
1 pressad vitlöksklyfta
salt & peppar
2 tsk sambal oelek
1 msk kycklingfond konc
en kruka färsk basilika, hackad
eller ca 1 msk torkad basilika

Ostsås:
200 gram färskost, vitlök och örter (ex. philadelphiaost)
1,5 – 2 dl vispgrädde

Topping: 2 dl lagrad ost, gärna västerbottenost

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Dela kycklingfiléen på längden, och bryn i smör så de får lite fin färg. Lägg upp i en ugnssäker form. Och fortsätt med att koka upp tomatsåsen, mät upp samtliga ingredienser till den och låt sjuda. Värm upp färskosten och grädde i en annan kastrull tills det har börjat sjuda, då tar du bort kastrullen från plattan. Varva tomatsås och ostsås över kycklingen.

Toppa sedan med riven ost och ställ in i ugnen i cirka 15- 20 minuter. Tills osten börjat bubbla och kycklingen är genomstekt.
Servera med pasta/ ris eller klyftpotatis och en god sallad.

Recept här!

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: