Italiensk kycklinggratäng

4 portioner
500 g kycklingfiléer
smör/olja
salt och peppar

Tomatsås:
3/4 burk (3 dl) tomatkross, gärna Mutti
1 pressad vitlöksklyfta
salt & peppar
ca 1 tsk sambal oelek
3/4 msk kycklingfond konc.
3/4 kruka färsk basilika, hackad
eller ca 1 msk torkad basilika

Ostsås:
150 g färskost, vitlök och örter (ex. philadelphiaost)
ca 1 dl grädde, 40%

Topping: 1 1/2 dl lagrad ost (västerbottenost) eller gratängost

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Dela kycklingfiléen på längden och sen i större bitar. Bryn i smör så de får lite fin färg. Lägg upp i en ugnssäker form. Och fortsätt med att koka upp tomatsåsen i stekpannan och mät upp samtliga ingredienser till den och låt sjuda.
Värm upp färskosten och grädde i en annan kastrull tills det har börjat sjuda, då tar du bort kastrullen från plattan. Varva tomatsås och ostsås över kycklingen.

Toppa sedan med riven ost och ställ in i ugnen i cirka 15- 20 minuter. Tills osten börjat bubbla och kycklingen är genomstekt.
Servera med pasta/ ris eller klyftpotatis och en god sallad.

Recept här!

———

6 portioner
800 gram kycklingfiléer
smör/olja
salt och peppar

Tomatsås:
1 burk tomatkross, gärna Mutti
1 pressad vitlöksklyfta
salt & peppar
2 tsk sambal oelek
1 msk kycklingfond konc
1 kruka färsk basilika, hackad
eller ca 1 msk torkad basilika

Ostsås:
200 gram färskost, vitlök och örter (ex. philadelphiaost)
1,5 dl grädde, 40%

Topping: 2 dl lagrad ost (västerbottenost) eller gratängost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.