Kycklinggratäng med ädelost

imageca. 6 portioner

900 g kycklingfilé
5 dl creme fraiche, ev. lätt
1 1/2 dl grädde
1 paket bacon, klippt i småbitar
1 röd paprika, tärnad
140 g valfri ädelost
4 msk kantarellfond, flytande på flaska
salt
curry
grillkrydda
vitlök

Gör så här: Skär kycklingfilén i mindre bitar, fräs i olja och krydda med grillkrydda, curry och salt. Pressa i två vitlöksklyftor, tärnad paprika och fräs tills kycklingen är genomstekt. Lägg i en gratängform. Klipp baconet i småbitar och stek knapriga, fördela över kycklingen. Blanda samman creme fraiche, grädde, ädelost (valfri fetthalt) och kantarellfond och smaka av med lite salt. Häll i gratängformen. Gratinera i ca 200 grader tills alltsammans blivit varmt. Servera med ris/klyftpotatis och sallad.

Eller med recept nedan om du äter LCHF kost.

Recept

Rostad Blomkål med Vitlökimage

½ Blomkålshuvud i buketter
1 Paprika
2 Vitlöksklyftor
2 msk smält Smör
Havssalt och Chiliflakes

Skär paprikan i strimlor och vitlöken i klyftor. Lägg i en smord form med blomkålsbuketterna.

Pensla grönsakerna med smält smör och krydda. Rosta på 200° i 15-20 minuter.

Recept

 

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: