Blomkål-tillbehör Lchf

Blomkålsduchesse:

1 blomkålshuvud
2 msk philadelphiaost
1 dl riven parmesanost
salt och vitpeppar efter smak.

Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten, ca 13 minuter. Häll av vattnet och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen och ånga av ordentligt några minuter på svag värme. Lägg sedan blomkålen och övriga ingredienser i en matberedare med kniv och kör det slätt.
Sleva upp i spritser.

56kilo.se

eller denna variant från samma blogg.

Först började jag med att koka blomkål. 1 huvud till 4 personer ca.

1 blomkålshuvud
1 dl lagrad ost
50 gram smör
salt, vitpeppar

Koka blomkålen i lättsaltat vatten. Ca 12 minuter.
Mixa allt med stavmixer.

Stekta blomkålsskivorimage

1 blomkålshuvud
Olivolja (ca 4 smk)
Salt och peppar
Parmesanost, efter smak
Balsamvinäger, efter smak
Så gör du:
1. Stek blomkålsskivorna på spisen på ganska hög värme. (2-3 min på varje sida).
2. Lägg på en plåt och ställ i ugnen på 200 grader i en kvart.
3. Ta ut och strö över lite riven parmesanost och lite balsamvinäger.
4. Placera blomkålen i ugnen i ytterligare 5 minuter.

När du väl provat och fått lite känsla för detta recept, var inte rädd för att experimentera med olika kryddor och smaker!

Ett litet tips som kan göra matlagningen lite roligare, och framför allt mycket godare.

Recept här

Rostad blomkål 

image

½ blomkålshuvud i buketter
1 paprika
2 vitlöksklyftor
2 msk smält smör/rapsolja
salt och chiliflakes

Skär paprikan i strimlor och vitlöken i klyftor. Lägg i en smord form med blomkålsbuketterna.

Pensla grönsakerna med smält smör och krydda. Rosta på 200° i 15-20 minuter.

Recept

Rostad citronblomkålimage
4 portioner
Ugn 200°C
1 blomkål
0 ,5 dl olivolja
1 citron, saft och rivet zest
5 hela vitlöksklyftor med skal

Så här gör du
Bryt av alla blomkålsbuketter och skär även stammen i mindre bitar. Tryck till vitlöksklyftorna. Lägg blomkål och vitlök i en bunke och vänd runt med olivolja, citronsaft, salt och peppar. Baka i ugnen på 200°C i 20-30 minuter, strössla på rivet citronzest.

Recept

 

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: