Medelhavsbiffar med god sås

image4-5 portioner
500 g nötfärs
100 g smulad fetaost
1/2 kruka färsk basilika
2 vitlöksklyftor
1 ägg
1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk kalvfond

Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i smör. Ta upp biffarna och lägg dem på ett fat. Jag stekte i ugn 225° ca. 20 minuter.

Sås:
100 g färskost
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
salt och peppar
2 msk strimlad färsk basilika
3 msk finhackade soltorkade tomater
1 msk kalvfond
1-2 finhackade charlottenlökar
ev. 1 msk maizenaredning, strö

Stek den finhackade charlottenlöken, häll i övriga ingredienser till såsen och låt den koka upp. Tycker du att såsen är för tunn, red av med maizenaredning. Lägg tillbaka biffarna igen och låt allt sjuda 1 minut under lock.

Servera med olika grönsaker, kokt, ugnsrostad eller pressad potatis.

Recept

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: