Lasagne

image1 stor form: 25*34 cm
ca. 5-6 port.

10 – 11 lasagne plattor
500 g nötfärs
Smör
2 klyftor pressad vitlök
1 finhackad gul lök
1/2 dl chilisås
2- 3 msk koncentrerad oxfond
1 burk krossade tomater, gärna Mutti
basilika/timjan
salt och peppar

Ostsås:
10 dl gräddmjölk (30/70)
Ca 3/4 dl vetemjöl
50 g smör
3 dl riven ost
salt och peppar

Så här gör du:

Ställ ugnen på 175- 200 grader Stek färsen, löken och vitlöken i en stekpanna med smöret. Blanda sedan i tomatkross, fond, chilisås, basilika, salt och peppar.
Låt alltsammans sjuda ca 30 minuter.

Ostsåsen: Smält smöret. Spara 2 dl mjölk och häll resten av grädd/mjölkblandningen i en kastrull och låt sjuda upp. Vispa ihop mjölk och vetemjöl så det blir klimpfritt och häll blandningen i såsen under omrörning.
Salta och peppra, och låt sjuda ett par minuter. Dra av från plattan och vänd ner osten under omrörning tills osten har smält.

Sedan ringlar du över lite rapsolja i en ugnssäkerform, och täck botten med ostsås, och sedan med lasagneplattor. Varva sedan med, sås, köttfärsröra , lasagneplattor. Avsluta och börja med såsen. Sedan ska lasagnen vara inne i ugnen i ca 35-50 minuter eller tills den är klar .

Jennys matblogg med förändringar.

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: