Cowboysoppa

4 port.
300 g nötfärs
1/2 gul lök, hackad
600 g potatis (tärnad)
100 g röd paprika (tärnad)
1 morot (tärnad)
2 msk tomatpuré
1 stor vitlöksklyfta, pressad
2 msk kalv eller oxfond
8 dl vatten
1½ dl grädde
ca. 1 1/2 msk tacokrydda
salt & peppar
½ msk smör till stekning

Bryn nötfärs, vitlök, lök och paprika i omgångar. Tillsätt tomatpurén och tacokryddan mot slutet av stekningen. Blanda i kastrullen med potatis, morot, vatten och fond. Låt det koka tills allt är mjukt. Bara godare om potatisen kokar sönder.
Tillsätt grädde och smaksätt med sal, peppar och lite oregano.
Låt soppan koka ihop.

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: