Cowboysoppa

4 port.
300 g nötfärs
1/2 gul lök, hackad
600 g potatis (tärnad)
150 g röd paprika (tärnad)
3 msk tomatpuré
1 stor vitlöksklyfta, pressad
1½ dl grädde
2 msk kalv eller oxfond
8 dl vatten
ca. 1 1/2 msk tacokrydda
salt & peppar
½ msk smör till stekning

Koka tärnad potatis i vatten, fond och tomatpuré. Bryn nötfärs, vitlök, lök och paprika i omgångar. Strö över tacokryddan mot slutet. Blanda allt med potatisen och låt det koka tills potatisen är mjuk. Bara godare om potatisen kokar sönder.
Tillsätt grädde och smaksätt med salt & peppar och ev. lite oregano.
Låt soppan koka ihop.

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: