Fläskfilégratäng med mascarpone

För 6-8 personerFläskfilé
Ca 800 g fläskfilé eller fläskytterfilé
Salt, peppar
Allkrydda
1 brk (250gr)mascarponeost
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
3 dl grädde+ 2 dl vatten
1 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney
2 st röda el blandade paprikor
1 dm purjolök
ev. 1 msk maizenaredning, strö

Gör så här

Skär fläskfilén i skivor. Salta, peppra och stek till fin färg. Lägg över dem i en ugnsform.
Vispa ihop mascarpone, grädde, crème fraiche, sambal, mango chutney och buljongtärningar.
Strö på maizenaredning och koka ihop.
Skär paprikan och purjon i mindre bitar och tillsätt dem i såsen.
Låt koka ett tag och slå det sedan över köttet.
Sätt in i 200 grader varm ugn i 45 minuter.

Servera med klyftpotatis eller ris.

Receptet kommer härifrån: Matklubben

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: