Klassisk crème brûlée

BruleDet här behöver du:

5 dl grädde
1 dl mjölk
1 vaniljstång
7 äggulor
125 g socker
rörsocker

Gör så här:

Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Låt sedan frön och stång koka ihop med mjölk
och grädde i en kastrull.
Blanda äggulorna med socker i en bunke.
Slå över den varma gräddmjölken och vispa försiktigt. Låt smeten kallna.
Rör upp den kalla smeten och fyll formarna, ca 11 cm i diameter.
Placera formarna i en större ugnsform med höga kanter och tillsätt kokande vatten i ugnsformen. Grädda i vattenbadet på 100 grader i ugnen ca 40 minuter.
Kontrollera att crème brûléerna är klara genom att skaka lite lätt på formarna och se om de dallrar.
Då är de klara.
Låt crème brûléerna svalna till rumstemperatur.
Strö över rörsocker på toppen. Bränn av med en brännare.

Recept

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: