Torskgratäng med ljuvliga smaker

image3-4 personer
400 g torsk, fryst fiskblock
s&p

Spenatbädd
1 paket bacon
1 scharlottenlök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
300 gr spenat
salt och peppar

Gör så här:
Strimla bacon och knaperstek det. Låt rinna av på hushållspapper.
Sätt ugnen på 200°C.
Finhacka båda löksorterna. Hetta upp smör i en stekpanna, stek löken och spenaten tills spenaten börjar slakna och löken är genomskinlig.
Smaka av med salt och peppar. Lägg blandningen i en smord eldfast form och lägg fisken skuren i 3-4 bitar ( då tillagas den fortare i ugnen) ovanpå och därefter de steka baconbitarna.

Sås

1 dl crème fraîche
1 dl vispgrädde
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
2-3 msk dijonsenap
1 tsk honung
ev. maizenaredning, strö
1 1/2-2 dl riven västerbottenost

Rör ihop alla ingredienserna till såsen utom osten. Smaka av med salt och peppar och ev. lite mer dijonsenap. Häll sås över fisken och strö över riven ost.
Gratinera i ugnen i 25-30 minuter tills osten fått fin och gyllene färg.

Gourmetmorsan

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: