Fläskfilégryta

image4 personer

ca 600 g fläskfile
eller fläskytterfilé
2 tsk dijonsenap
1 paprika i tärn.
2 vitlöksklyftor, pressade
1 lök, hackad
1 msk tomatpuré
färska champinjoner/ hela i burk ca 180 gram
ca 1 msk kalvfond
1/2 tsk honung
1-2 dl vatten
1 dl grädde
1 dl creme fraîche
maizenaredning, strö
salt & peppar

Stek köttet i skivor och krydda. Fräs lök med vitlök och paprika. Stek champinjonerna och lägg allt i grytan. Tillsätt resten och koka under lock i ca 15-20 minuter. Red av med maizenaredning.

Servera med klyftpotatis, pommes frites eller ris och en sallad.

Taggat:, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: