Ost och baconlindad falukorv

Servera med: Tomatröra eller ketchupsås

4 portioner
550 g falukorv, Deli
140 g bacon
1 msk dijonsenap
100 g god ost

Sätt ugnen på 200°C Linda falukorven med ostskivor, senap och baconskivor.
Gratinera mitt i ugnen tills baconet har fått fin färg, ca 30-35 min. med tomatröran eller ketchupsåsen.

Tomatröra
4 tomater
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
persilja
2-3 msk raps/olivolja

Skär tomaterna i bitar och lägg i en bunke. Skala löken och skär i bitar. Skala vitlöken och finhacka den och persiljan och blanda ner i tomaterna. Smaksätt med salt och peppar. Häll i formen bredvid korven

eller

Ketchupsås
1 dl grädde+1 dl vatten
2 msk ketchup
2 msk chilisauce

Häll gräddblandningen i botten av formen.

Potatismos
800 g mjölig potatis
1 1/2 dl gräddmjölk
25 g  smör
salt & vitpeppar

Gör så här:
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten 25 min. Häll av kokvattnet. Värm grädde/ gräddmjölk med smöret i en kastrull och häll det över den mosade potatisen. Vispa moset riktigt luftigt med elvisp. Smaksätt med salt och peppar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.