Parmesanbakad torsk med räkor

img_32013 – 4 portioner
400 gr torskfile alt. torskrygg
Salt och vitpeppar
2 dl grädde
1 dl vatten
1/2 dl vitt vin
3/4 fiskbuljongtärning
1 1/2 msk maizenaredning, strö
75 gr färska räkor
50 – 75 gr parmesanost
1 knippe dill el djf. dill
Citron

Servera med  kokt alt. pressad potatis eller ris, gröna ärtor och riven morot.

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Lägg den tinade fisken i en ugnsfast form.
Häll grädde, vatten, vitt vin och fiskbuljong i en kastrull och koka upp. Red med maizena och sjud några minuter. Smaka av med salt och peppar. Riv parmesanost och tillsätt 3/4 av osten i såsen. Låt den smälta innan såsen hälls över fisken. Strö till sist över den sista parmesanosten. In i ugnen i 20-25 minuter. Koka under tiden potatisen.
Ta ut formen och garnera med dillkvistar och färska räkor. Jag satte lite djf. dill i såsen.

Recept här! Med lite ändringar

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: