Fylld köttfärslimpa med mozarella (Omnia)

4 port
500 gr nötfärs
1/2 st finriven lök
3 msk ströbröd
1 ägg
3/4 dl grädde/vatten
2 tsk dijonsenap
1 knivsudd sambal oelek
1/2 msk kalvfond
ca 1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
Fyllning:
75 gr Fetaost/Mozarellaboll och basilika

Skala och riv löken. Låt ströbrödet svälla några minuter i grädde/vatten blandningen. Blanda lök, färs, ägg, fond, dijonsenap och sambal med ströbrödet. Krydda med salt och peppar.
Smörj formen och lägg i färsen. Gör en fördjupning där du lägger en fyllning av fetaost eller mozzarella och torkad basilika alt. färsk. Täck med färs. Medelhög värme i ca 10 min. sen låg värme ca 35 minuter.

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: