Fiskarhustruns torskgratäng

4 portioner
3 – 4 st torskryggfiléer
salt & peppar
1 paket bacon
1/2 purjolök
ca 100 g färska champinjoner eller liten burk konserverade

Sås:
2 dl crème fraîche + 2 dl grädde
1 – 2 krm cayennepeppar
1 msk dijonsenap
2 msk hummerfond
3 msk hackad dill

Strimla bacon och purjolök.
Tillsätt champinjoner och stek allt i några minuter tills de fått fin färg.
Lägg över detta i en ugnsfast form. Lägg torsken ovanpå, salta & peppra.
Blanda ingredienserna till såsen och häll över fisken.
Ställ in formen i ugnen på 200°C i 15-20 minuter.

Garnera ev. med räkor och dill!

Serverade med pressad potatis, ärtor och riven morot.

Jag bytte ut 1 dl grädde till vatten denna gång.

Recept med lite ändringar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.