Fiskarhustruns torskrygg

4 portioner
500 g torksryggfiléer
1/4-1/2 tsk salt&peppar
0,5- 1 tsk chiliexplosion
1 paket bacon
1/2 purjolök
(1 burk champinjoner)
Sås:
4 dl crème fraîche eller
2 dl crème fraîche+ 2 dl grädde
1 msk dijonsenap
1-2 msk fiskfond/1 st fiskbuljongtärn.
2-3 msk hackad dill

Strimla bacon och purjolök.
Tillsätt champinjoner och stek allt i några minuter tills de fått fin färg.
Lägg i ugnsfast form.
Krydda med salt, peppar & chiliexplosion på torsken och lägg ovanpå röran i formen.
Blanda ingredienserna till såsen och häll över fisken. Har du fiskb.tärning koka upp såsen innan.
Ställ in formen i ugnen på 200°C i 20-25 minuter.

Garnera ev. med räkor och dill!

Jag serverade med pressad potatis, ärtor och riven morot.

Recept  med lite ändringar!

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: