Plankstek med ostfyllda kycklinglårfiléer

4 port.
8 kycklinglårfiléer (2st/port)
Salt o peppar
Chiliexplosion, Santa Maria
1-2 mozzarella
Färsk basilika
140 g (8 st)delade soltorkade tomater
16 skivor bacon

Banka ut kycklinglårfiléerna. Krydda med salt, peppar och chiliexplosion samt en skiva mozzarella i bitar. Avsluta med färsk basilika och hackad soltorkad tomat. Rulla ihop och linda två baconskivor runt varje. Stek i het panna så baconet får färg runtom. Tillsätt 1/2 dl vatten och efterstek under lock ca 15 min. Lägg ruladerna på plankan med duchessemoset och tillbehören och gratinera ca 10 min i 225 grader.

Duchessepotatis :
ca 800 gram potatis
2 äggulor
1 dl vispgrädde
50 g smör
2 dl finriven parmesanost
Salt & vitpeppar

Skala och koka potatisen mjuk. Pressa potatisen i en bunke med en potatispress. Tillsätt äggulor, grädde, smör, ost och kryddor. Moset ska vara ganska fast i konsistensen. Låt det svalna något innan du spritsar ut det på plankorna.

Tomater
2 tomater – dela varje tomat som en ”stjärna”. En tomathalva till varje planka. Strö över lite parmesan och oregano.

Bearnaisesås– köpt eller hemmagjord.
Du kan också använda Lohmanders, kall och krämig till den heta plankan!

Recept  med lite ändringar!

Annonser

Taggat:, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: