Torskrygg med bacon och god sås

3-4 portioner
3 st torskryggfiléer (450 g)
lite salt och peppar
1 pkt bacon
½ purjolök

Sås:
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
0,5 tsk chili explosion, Santa Maria
2 tsk dijonsenap
1/2 msk tomatpuré
1 tärning fiskbuljong eller 1,5 msk fiskfond
1/2 dl matlagningsvin
2-3 msk hackad dill

Räkor

Ugn 200 grader.
Strimla purjolök och bacon. Stek några minuter tills det fått lite färg. Lägg det sedan i en ugnsfast form. Salta (tänk på att baconet kan vara salt) och peppra fisken och lägg den ovanpå.
Vispa ihop ingredienserna till såsen i en kastrull på svag värme och häll den över fisken.
Ställ in formen mitt i ugnen ca 20 minuter. Tillsätt räkorna mot slutet.

Servera tillsammans med pressad potatis, ärter och rårivna morötter.

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: