Gratinerad falukorv med lök och tomat

4 portioner

550 g falukorv
1/2 gul lök
1-2 tomater
1 dl bostongurka
1 dl riven smakrik ost
senap och ketchup

2 dl grädde+vatten
2 msk chilisås
2 msk ketchup
salt och peppar

Potatismos
800  g mjölig potatis
25-50 g smör
1 dl mjölk
1/2 dl grädde
salt och peppar

Dra skinnet av falukorven. Skär snitt (ungefär halvvägs ner) med en centimeters mellanrum över hela korven. Lägg korven i en ugnsform. Ringla över senap och ketchup. Klicka på bostongurka ev. tryck ner i skårorna och strö över riven ost.
Skala och skiva löken. Skölj och skär tomaterna i klyftor. Lägg lök och tomater runt om korven.
Vispa ihop grädden med ketchup och chilisås.
Salta och peppra lite i såsen och häll den över alltsammans i formen.
Låt stå i ugnen på 200 grader ca. 30 minuter.

Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av någon minut. Värm upp gräddmjölken och smöret. Mosa potatisen och vispa ner blandningen, smaka av med salt och svartpeppar.

Djupfryst broccoli som jag fräste i lite smör och kryddade med italiensk salladskrydda.

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: