
4 port.
500 g fläskytterfilé/ fläskfilé, putsad
salt & peppar
140 g bacon
1/2 röd paprika
Liten burk skivad ananas, 4 st ringar
Sås
1½ dl grädde, 40%
1½ dl vatten
1 dl creme fraiche
½ dl mango chutney
1-2 knivsudd sambal oelek
2 msk kalvfond
salt & peppar
ca 2 msk ljus maizenaredning , strö
1 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa filén och skär i cm-tjocka skivor.
Bryn i smör/olja, strö på salt och peppar.
Lägg köttet i en smord ugnsform.
Klipp ner bacon i mindre bitar och fräs upp.
Låt rinna av på hushållspapper och strö därefter bacon över köttskivorna.
Skär paprikan och ananasen i bitar, strö över kött- och baconblandningen.
Koka samman ingredienserna till såsen, smaka av med salt och vitpeppar.
Red med maizenaredning om du önskar lite tjockare konsistens.
Häll såsen över köttblandningen och strö den rivna osten över.
Ställ in i ugnen ca 20 minuter.
Servera med klyftpotatis, zucchini och en sallad.
Sett flera recept här som jag måste prova.
Kul, hoppas du blir nöjd med det du testar! Uppdaterar äldre recept med nya foton för tillfället.