Chokladkaka med chokladtryffel och bär

100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1/2 dl siktad kakao
1 tsk vaniljsocker

Chokladtryffel 
1,5 dl grädde
2 msk smör
200 g mörk/ ljus choklad

Gör så här
Sätt ugnen på 175 °C.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret.
Häll i en smord bröad form (ca 20 cm i diameter, för 8 bitar), gärna med löstagbar botten. Grädda i ca 25 minuter. Låt den stå och kallna så stelnar den.

Chokladtryffel: Värm grädden och smöret till kokpunkten i en tjockbottnad kastrull. Ta den från värmen och tillsätt chokladen i bitar.  Rör till chokladen smält.
Låt krämen svalna och häll den i en skål. Ställ den i kylen. Rör i den då och då tills den tjocknat till en kräm. Det tar ca 1 timme.

Bred chokladtryffeln över kakan.

Servera med vispad grädde och bär.

Recept med lite ändringar!

Annonser

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: