Grekisk pytt med kyckling

Till 6 personer:
6 kycklingfiléer, ca 800 g
Marinad:
2 msk kinesisk soja
1/2 dl olivolja
1 tsk sambal oelek
3/4 tsk pressad citronsaft
1/2 msk riven ingefära
2 st skivade vitlöksklyftor
Marinera i minst 5 timmar men helst över natten.

Tillbehör
1 kg potatis
1 st zucchini
olivolja/smör
örtkrydda + salt
1 gul paprika (liten)
1 röd paprika (liten)
1 röd lök
15 svarta oliver
10 körsbärstomater
150 gram fetaost (strö över sist)

Limesås
3 dl creme fraiche, valfri fetthalt
2 st pressade vitlöksklyftor
1 st lime, zest och juice
1 tsk honung
salt och peppar

Gör så här :

Blanda ihop marinaden, strimla ner kycklingfiléerna i marinaden och låt ligga gärna över natten.
Rör ihop alla ingredienser till limesåsen och ställ kallt.

Ställ ugnen på 200 grader

Låt kycklingen rinna av från sin marinad. Stekte kycklingen och lät den småputtra i pannan en stund.

Klyfta potatisen och lägg på en plåt och ringla över olja/smör samt lite salt och örtkrydda.
Ställ in i mitten av ugnen i 20 minuter medan du klyftar lök och grönsaker. Ta ut potatisen och vänd om. Strö över lök och grönsaker.
Ringla över ett par msk olivolja. Ställ in i ugnen ca 20  min. Vänd runt med stekspade, tillsätt den stekta kycklingen och låt den vara inne ca 10 min till innan du smular över fetaosten och oliver mot slutet.

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: