Fiskgratäng med bearnaisesås

3 stora eller 4 mindre port.
3 filéer torskrygg eller ett helt torskblock
Seafood&Fish krydda, Santa Maria
salt & peppar

800 g (av mjölig sort)
25 g smör
1 dl gräddmjölk
1 äggula

1 påse färdig bearnaisesås
2 dl riven smakrik ost

Gör såhär:

1) Skala och koka potatisen, salta vattnet sparsamt.

2) Lägg torskryggfileerna i en ugnsfast form. Salta och peppra och se till att smöra formen.

3) Ställ i ugnen på ca 225 gr i ca 20 min för tinade filéer. Lägg till ca 10 min för frysta.

4) Koka färdig potatisen. Ta fram en elvisp. Lägg i smöret, äggulan och grädden och vispa sedan runt. Smaka av med salt och peppar.

5) Ta ut fisken ur ugnen och klicka (eller spritsa ut) potatismoset runtom fisken. I mitten häller du sedan på bearnaisesåsen. Ha sedan på den rivna osten.

6) Sätt ugnen på 225 gr.  Skjutsa in gratängen i ca 10-15 min för att gratinera den tills den får lite färg.

Ät med en god sallad! Mums!

niiniskitchenlife med lite ändringar!

Annonser

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: