Torskgratäng

3-4 portioner
400 g torskfilé
2,5 dl grädde
1,5 dl creme fraiche
0,5 dl hackad färsk dill
eller 0,25 dl djupfryst dill
15 cm purjolök
lite citronsaft+zest
1,5 msk fiskfond
0,5 tsk dijonsenap
Salt & peppar
Topping (valfritt):
100 g skalade räkor

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Om du använder fryst fisk låter du den tina först och torka sedan med hushållspapper. Tvätta och strimla purjolöken till tunna skivor. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär torsken i portionsbitar, och lägg över purjolöken. Blanda fiskfond, crème fraîche, grädde, dill, senap, lite citronsaft, salt och peppar i en skål. Riv i lite skal från citronen, få bara i det gula. Blanda såsen väl och häll det försiktigt i ugnsformen.

Grädda mitt i ugnen i ca 25 min. Strö räkorna över torsken och grädda i ytterligare 5 min. Servera med sallad och kokt/pressad potatis, pasta eller ris.

Zeinaskitchen

Annonser

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: