Köttfärssås

4-5 portioner
500 g köttfärs
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
3 msk chilisauce
1 stor hackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
2 medelstora rivna morötter
2 msk oxfond
1 tsk vardera oregano och timjan
1 dl vitt vin (valfritt)
1 dl vatten
Salt, peppar, olivolja

Stek köttfärsen i olja och rör runt. Tillsätt lök, pressad vitlök och morötter. Låt fräsa några minuter ytterligare.
Lägg i tomatpure, chilisauce och fräs i ytterligare en minut; häll på vinet och låt koka in.
Tillsätt oxfond och häll på tomaterna.
Krydda med salt, peppar, oregano och timjan.
Sätt på ett lock och låt småputtra i ca 30 min. Har du tid kan du låta såsen stå och koka ännu längre (1h). Rör runt då och då; och späd med lite vatten om det behövs.

Serverade med vitkålssallad, snabbstekt zucchini och spagetti till.

Recept här!

Annonser

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: