Mousserande sparrissoppa

6 port. till förrätt

500 g grön sparris
1 gul lök
3 dl sparrisspad
1½ msk kycklingfond
3 dl grädde
½ paket bacon
Ev lite salt och vitpeppar
1 dl mousserande vin

 

Instruktioner
Skölj sparrisen och skär bort den nedre grövre delen.
Skär sparrisen i centimeterstora bitar. Spara några toppar till serveringen.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten (cirka fyra deciliter vatten) i två-tre minuter.
Häll av vattnet men spara tre deciliter sparrisspad.
Fräs finhackad lök i lite smör och rör ner sparrisen.
Häll på sparrisspad, buljongtärning och grädde. Låt allt sjuda i cirka 10 minuter under lock. Ta bort från plattan och mixa slät. Knaperstek baconet under tiden.
Häll i det mousserande vinet strax före servering.
Servera med lite smulad bacon med och sparristoppar.

56kilo.se

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: