Zeinas köttfärslimpa

8 portioner
1 kg köttfärs
1 dl ströbröd
2,5 dl mjölk
2 ägg
1/2 gul lök, mixad
1,5 tsk dijonsenap (kan uteslutas)
2 tsk paprikapulver
Ca 2 tsk salt (gärna örtsalt)
Ca 0,5 tsk svartpeppar

TIPS! Du kan krydda din köttfärslimpa med mer kryddor om du vill ha mer smak på köttet. Ha i de kryddor du tycker om. Allt från persilja, oregano, dragon, vitlök, gurkmeja till chili passar bra att ha i. Tänk på att jobba lite med köttet när du formar den till en limpa. Få bort luftbubblor och sprickor som kan bildas i köttet, då får du jämna och fina bitar när du skär upp köttet.

Gör såhär:
Blanda ströbröd med mjölk och låt svälla i 10 min. Riv eller mixa löken fint. Blanda ägg, lök, senap och kryddor med ströbrödssmeten. Tillsätt köttet och blanda ordentligt. Lägg köttet i en form och gör en stor köttfärslimpa eller 2 mindre. Försök att få den så fin och slät som möjligt utan massa sprickor.

Värm ugnen till 175°. Baka mitt i ugnen i ca 45-60 min. Häll lite vatten, ca 1 dl, i formen efter halva tiden. Serverade med en kall sås (créme fraîche, 15%) och ugnsrostade grönsaker, länk här!

Zeinaskitchen

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: