Falukorvgratäng

4 portioner
800 g potatis, gärna mjölig
25 g smör
1 dl grädde och vatten
1 tsk salt
1 tsk neutral olja
1 gul lök, klyftad eller hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
400 g falukorv, i mindre bitar
2 msk tomatpuré
1 burk körsbärstomater (400 g)
1 msk senap
ca. ½ tsk timjan
chiliexplosion, några varv med kvarnen
1 dl lagrad riven ost

Gör så här

Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mosa och tillsätt smör och gräddblandningen. Rör kraftigt till ett fluffigt mos och smaka av med salt.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök, vitlök och korv ca 3 min. Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning någon minut till. Häll i tomater och senap och låt småputtra ca 3 min.
Skeda upp potatismoset i en gratängform längs kanterna och lägg korven i mitten. Strö över ost och gratinera mitt i ugnen till fin färg. 200° ca 20 min.

Cooprecept

Annonser

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: