Rotfruktssoppa med baconströssel

4 portioner
800 g blandade rotfrukter
(morot, palsternacka, rotselleri, potatis)
10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk kycklingfond
9 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 knivsudd sambal oelek
1 msk provensalsk krydda
200 g bacon

Gör såhär:

Skala  rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en gryta och tillsätt vatten, salt, vitpeppar och fond. Koka upp under lock och låt koka tills rotfrukterna är mjuka ca 25 minuter. Tillsätt purjon mot slutet.
Ta av från värmen. Mixa i grytan med stavmixer till en slät soppa.
Tillsätt crème fraiche, sambal oelek, vitpeppar, (salt) och ev provensalsk krydda
Stek bacon knaprigt och strössla över soppan vid servering.

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: