Laxgratäng med räkor

4 portioner:
4 portionsbitar lax
1 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 1/2 dl vatten
½ citron, zest
½ msk pressad citronsaft
2 msk hackad dill
1 msk hummerfond 
1 nypa salt
(seafood&fish, Santa Maria krydda- kan uteslutas)
1 msk maizenaredning, ljus
1 dl finriven lagrad ost

Garnering: räkor, citron & hackad dill

Gör så här:
Ställ ugnen på 220 grader. Lägg de tinade filéerna i en ugnsfast form. Pressa över citronsaft och citronzest.
Vispa ihop crème fraîche, grädde, vatten, fond & salt i en kastrull. Koka upp försiktigt och strö över ca 1 msk maizenaredning, ljus. Sjud tills den tjocknar någon minut, tillsätt dill och häll över fisken. Riv över ost och gratinera i 10 – 15 minuter eller tills osten har fin färg och fisken är klar. Innertemperatur 50-55 grader.
Strö över räkor, garnera med citron och dill och servera genast.

Tillbehör: pressad potatis

Jennys matblogg

Rostad blomkål
½ blomkålshuvud i buketter
1/2 paprika
2 vitlöksklyftor
2 msk smält smör/rapsolja
salt & peppar

Skär paprikan i bitar och vitlöken i klyftor. Lägg i en smord form med blomkålsbuketterna.

Pensla grönsakerna med smält smör/rapsolja och krydda.

200° i 15-20 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.