Möra fläskkotletter i gryta

Portioner: 6
8 fläskkotletter m ben
salt & peppar
2 gula lökar
2 morötter
4 vitlöksklyftor
10 vitpepparkorn
10 kryddpepparkorn
4 lagerblad
2 msk mörk balsamvinäger
2 msk soja
1½ mörka oxbuljontärningar
eller 2-3 msk. konc. oxfond
vatten som knappt täcker kotletterna
2 dl creme fraîche
1 dl grädde
maizena eller annan redning

smör att steka i

Skär snitt i fettkanten(skär bort en del om den är bred)på kotletterna med en kniv, så drar de inte ihop sig när du steker dem.
Stek kotletterna på hög värme i smör. Salt, peppar och grillkrydda.
Lägg över i gryta.
Skala morötter och skär i mindre bitar. Skala lök och klyfta. Skala vitlöken.
Häll upp med vatten så det knappt täcker. Lägg ner buljong, soja, vinäger och kryddor.
Låt sjuda på svag värme i ca. 2,5 timmar.
Ta upp kotletterna och grönsakerna och sila skyn. Jag kylde skyn så att fettet stelnar för att inte få för mycket smak av fett men det är en smaksak. Vispa ner creme fraiche och grädde i skyn och smaka av med salt och peppar, red med redning. Häll såsen över kotletterna och servera med potatis, kokt broccoli och ev. kokt eller krossad blomkål.

56kilo.se

Krossad blomkål

Blomkål
Philadelphiaost
Salt & vitpeppar

Koka blomkål mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av några minuter på låg värme. All vätska ska bort. Rör ner en klick philadelphiaost eller smör och stöt med potatisstöt. Smaka av med salt och vitpeppar.

56kilo.se

Annonser

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: