Kycklingschweizare

4 portioner
4 delade kycklingfiléer(4 skivor/filé)
4-8 skivor skinka
8 skivor ost (jag hade Kvibille Herrgård)
(salt) peppar
Lägg skinka och ost mellan
2 skivor kyckling
Stek i smör & krydda med valfria kryddor.

Recept här

Ugnsrostade rotfrukter
Sötpotatis, potatis, palsternacka, rödbetor & morot
½ msk oregano
½ msk paprikapulver
½-1 dl olja

Börja med rödbeta, skala, klyfta och lägg i egen mindre form med olja o kryddor. Satte in dom 15 min. innan de andra rotsakerna.

Gör klyftor av rotsakerna, tänk på att morot tar lite längre tid att tillaga så gör moroten i lite smalare bitar än övriga.

Ta fram en fryspåse och häll ner oljan och alla kryddor. Ha därefter ner alla rotsaker förutom rödbeta och skaka om ordentligt så man får kryddor och olja i ett jämt lager på alla rotsaker.
Häll rotsakerna på en plåt.

In i ugnen i 200 grader i minst 40-45 minuter. Rör om ett par gånger. Potatisen ska ha fått en gyllenbrun färg och vara krispig på utsidan. Toppa gärna med lite färska örter. Jag tog lite oregano. Tillsätt de färdigrostade rödbetorna.

Smakar.se

Serverade med Krämig fetaostsås.
Bearnaisesås passar också bra till kycklingen.

Annonser

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: