Godaste fläskfilégrytan


4 portioner
500 gram fläskfilé
lite salt & peppar
1 gul lök
½ röd paprika
(250 gram färska champ.)
2 vitlöksklyftor
1½ msk kalvfond
½ msk dijonsenap
½ msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
1-2 dl grädde
1 dl vatten
1 msk kinesisk soja
2 dl riven lagrad, smakrik ost
eller 100 g philadelphiaost

Putsa och skiva köttet. Stek upp i smör. Krydda.
Hacka lök, vitlök, (champinjoner) och paprika och stek upp i stekpanna.
Lägg kött och grönsaker i en lite större gryta/panna och rör ner grädde, creme fraiche och smaksättningar. (Låt allt småputtra i ca 10 minuter.) Jag lät det puttra i 30 min och satte i paprikan och philadelphiaosten mot slutet. Använder du riven ost dra bort pannan från plattan och rör ner osten. Hade inga champinjoner hemma.
Servera med valfritt tillbehör!

56kilo.se med en del ändringar!

Annonser

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: