Lättlagad lasagne

4 port
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja/ smör
300-400 g nötfärs
3 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 msk köttfond
70 g babyspenat
2 msk hackad färsk timjan
eller 2 tsk torkad
salt, peppar
9 lasagneplattor
12 cocktailtomater

Ostsås
1/2 dl vitt vin/matlagningsvin
5 -6 dl matlagningsgrädde
150 g riven mozzarella

Ugn 200°

Gör så här

1. Skala och finhacka den gula löken och vitlöken. Låt löken bli glansig i olivoljan. Tillsätt färsen och bryn den runt om. Rör i tomatpuré och krossade tomater. Låt puttra 10 min. eller längre.

2. Strimla babyspenaten och rör ner den i köttfärsen, den ska bara bli varm. Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar.

3.  Ostsås:  Värm (Obs! Får ej koka, skär sig!) vin och matlagningsgrädde. Smaka av med salt och peppar. Dra av från plattan och vänd ner osten under omrörning tills osten har smält.

4. Häll lite av såsen i botten av en smord ugnsform. Lägg på ett lager lasagneplattor, därefter köttfärssås och ostsås. Varva pastaplattor, köttfärssås och ost
sås och avsluta med ostsås. Strö över halverade cocktailtomater och ställ in i ugn ca 45 min.

Hemmets veckotidning

Annonser

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: