Italienska kalvfärsbullar i marsalasås

4 portioner
500 g kalv eller nötfärs
½ dl vispgrädde
1 ägg
1 skiva torrt vitt bröd
eller 2 msk ströbröd
1 vitlöksklyfta, pressad
50 g riven parmesanost
½ kruka basilika
½ citron, finrivet skal
1 tsk salt
1 krm sv. peppar
4 msk olivolja

Marsalasås
150 g champinjoner
1 dl vatten
1 msk kalvfond
1½ dl vispgrädde
½ dl marsalavin
Salt
Peppar
½ kruka basilika
Jag använde Marsalavin, Florio Nr 8403 69 kr 375 ml.
Fryser in vinet i glasburk med lock och skedar åt mig det som behövs!

4 portioner färsk pappardellepasta ca 300 g
Riven parmesanost till servering

Instruktioner
Blanda grädde och smulat bröd eller ströbröd och låt svälla några minuter.
Pressa vitlöksklyftan. Finstrimla basilikabladen. Blanda ihop alla ingredienser till kalvfärsbullarna och smaka av med salt och peppar.
Rulla smeten till 16-20 bullar. Hetta upp olja/smör i en panna och bryn kalvfärsbullarna på varje sida. Ta upp dem och lägg dem på ett fat.
Sås
Dela champinjonerna i kvartar, stek dem i samma panna tills de är gyllenbruna. Tillsätt vatten, grädde, fond och vin. Lägg sedan tillbaka kalvfärsbullarna och låt dem sjuda i såsen på medelvärme tills de är klara, ca 10 minuter. Såsen ska koka ihop och smaka av med salt & peppar.
Låt pastan koka under tiden enligt anvisningarna på paketet.
Vänd i pastan och basilikan och lägg upp på ett fat. Servera med riven parmesan.

Recept med en del ändringar!

Taggat:, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: