Kycklingwok

4 portioner

400 gr kycklingfilé
1 knippe färsk broccoli
200 gr färska champinjoner
1/2 medelstor purjolök
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 gul paprika
1 röd paprika
200 gr vitkål
0,5 dl sweet chili
Salt och nymalen svartpeppar
Rapsolja att woka i.
1 msk kinesisk soja
2 tsk riven ingefära

Gör så här:
Skölj och ansa grönsakerna och svampen.
Skär dem i önskade bitar, (använd gärna även stammen på broccolin).
Skär rödlöken i små klyftor och skiva purjolöken grovt.
Finhacka vitlöksklyftorna.
Strimla vitkålen grovt.
Skär kycklingfiléerna i centimetertjocka strimlor. (Skär kycklingen sist på skärbrädan och med kniven)
Börja med att woka kycklingen tillsammans med soja, lite nymalen svartpeppar och ev. ingefära, tills den är genomstekt.
Lägg sedan undan kycklingen i en bunke under tiden du wokar svamp och grönt.
Woka löken först i lite olja utan att den får färg.
Woka sedan alla grönsakerna. Låt dem inte gå för länge så att de tappar fräschören.
Lägg i champinjonerna och låt dem gå med ett par minuter.
Lägg i kycklingen och fräs ihop alltsammans någon minut tillsammans med sweet chili.
Smaka av med ev. salt, nymalen svartpeppar och sweet chili.
Ställ hela pannan på bordet och servera gärna tillsammans med kokta nudlar eller ris.
Om du inte har någon wokpanna så går det lika bra med en stor stekpanna.

Foto 2 portioner. Serverade med fullkornsris!

Receptet hittade jag här: Torbjörnstips.se

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: