Ugnsstekt lax med dillsås o smörstekt broccoli

Lägg 4 laxbitar i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och citronpeppar. Ugn 200 grader ca. 15-20 minuter beroende på hur tjocka bitarna är.

Dillsås
2½ – 3 dl grädde+1 dl vatten
100 gram philadelphiaost
2 msk fiskfond
ev. 1 tsk pressad citron
1 dl fryst dill
salt, vitpeppar

Sås: Värm upp grädden så att du kan smälta ner färskosten.
Låt grädden och färskosten koka upp och sedan sänker du värmen.
Tillsätt fiskfond, salt, peppar och dill.
Smaka av och krydda ev. lite mer.
Låt nu såsen stå och dra tills resten av maten är klar. Ju längre tid den står desto godare blir den.

Servera med kokt eller pressad potatis och

Smörstekt broccoli
Dela upp broccolin i lagom stora bitar, inkl stjälken och smörstek den med lite vitlök, och rikligt med smör. Sänk sedan värmen och på med ett lock.

Recept

Annonser

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: