
4 portioner
500 g nötfärs
½ riven lök
1 ägg
½ dl grädde
140 g ädelost, grovt riven
2 msk kalvfond
1 krm peppar
2 tsk dijonsenap
Sås
200 g champinjoner
½ tsk vitpeppar
1 tsk Worcestershiresauce
½-1 msk tamarisoja
1 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
2 dl grädde
50 gram philadelphiaost
1 tsk svart vinbärsgelé
1 msk marsalavin, kan uteslutas
½ tsk dijonsenap
smör att steka i
Instruktioner
Blanda ingredienserna till biffarna. Stek i smör tills de fått fin färg.
Fräs champinjoner i smör på medelstark värme.
Tillsätt övriga ingredienser utom marsalavinet och koka ihop.
Tillsätt marsalavinet och låt småputtra några minuter. Smaka av med lite dijonsenap och eventuellt mer peppar
Hade tyvärr inga champinjoner hemma.
56kilo.se med en del ändringar!